Socializare si timp liber

Copiii beneficiază de timp liber în care se pot odihni, relaxa sau participa la diferite activităţi  recreative, conform vârstei şi intereselor fiecăruia;

Instituţia încurajează şi facilitează accesul copiilor la diferite activităţi care au loc în exterior (activităţi desfăşurate cu ceilalţi copii din comunitate, înscrierea în diverse cluburi/asociaţii ale copiilor, practicarea anumitor sporturi, etc.);

Periodic sunt organizate ieşiri în oraş, în parc, muzeu şi cinematograf. În vacanţe copiii beneficiază de excursii şi tabere organizate în diferite locuri.Copiii participă în mod activ la spectacole organizate cu diferite ocazii, (poezii, dansuri populare şi moderne, scenete şi piese de teatru)  atât în cadrul instituţiei cât şi în afara ei.

Copiii au posibilitatea să folosească spaţiile şi dotările instituţiei:

-terenul de sport în aer liber, în care pot desfăşura activităţi recreative diverse şi cu ceilalţi copii din sat (fotbal, volei, handbal, etc.)

-ateliere de croitorie, pictură şi informatică, în care copiii îşi pot forma şi dezvolta aptitudini specifice.

Casa de copii “Sf. Maria” Baraţi asigură copiilor diverse moduri de petrecere a timpului liber, de recreere şi de socializare, care să contribuie la dezvoltarea fizică, cognitivă, socială şi emoţională a copiilor.