Istoric

Casa de Copii “Sf. Maria” si-a inceput activitatea in anul 1997. La initiativa Episcopiei Romano-Catolice de Iasi si a parohiei Romano-Catolice “Maria Frieden” din Vechta, Germania, s-a construit Centrul Rezidenţial ” Sf. Maria” din Baraţi, com. Mărgineni, jud. Bacău cu o capacitate iniţială de 60 de locuri. Conducerea şi adminstrarea asociaţiei a fost încredinţată Congregaţiei Surorilor Oblate Asumptioniste, calugarite misionare.
De la înfiinţare si până în prezent au beneficiat de serviciile oferite de Asociaţie un numar de peste 150 de copii. Multi dintre ei s-au întors în familiile naturale care au reusit sa depăşeasca dificultăţile întâmpinate la momentul venirii lor în institutie, iar o parte şi-au întemeiat deja propria lor familie.

Datorită numărului mare de beneficiari si din dorinţa de asigura o îngrijire adecvată şi centrată pe nevoilor individuale ale copiilor încredinţaţi, am considerat oportun dezvoltarea unor noi proiecte de ocrotire care sa promoveze un model de îngrijire de tip familial:
-Casa „Raza de soare”: apartament pentru copii cu nevoi speciale, situat în mun. Bacău, în apropierea Şcolii Speciale;

-Casa “Amicitia”: centru de tip familial in care sunt ocrotite 6 adolescente eleve la liceu. Casa este situata in municipiul Bacau.

-Casa “Armonia” : centru de tip familial în care sunt ocrotiţi 4 băieti cu vârste intre 12-14 ani. Casa este situata in satul Trebes, com. Margineni.